Bookshelf: 2 eBook-uri gratuite pentru un continut mai bun

Pentru un blogger, continutul, felul in care acesta ajunge la cititori si modul in care este perceput si interpretat de catre acestia este vital. De asemenea, nu trebuie trecut cu vederea efectul pe care continutul il are asupra motoarelor de cautare. Pentru imbunatatirea acestor doua aspecte, va recomand astazi 2 eBook-uri disponibile gratuit, fara sa trebuiasca sa lasati adrese de email sau cine stie ce alte minunatii.

Brian Clark: How to Create Compelling Content That Ranks Well in Search Engines

Pentru o lectura rapida, dar in acelasi timp utila, va recomand eBook-ul publicat de Brian Clark (omul din spatele notoriului Copyblogger.com) cu titlul “How to Create Compelling Content That Ranks Well in Search Engines”

This free 27-page report by Copyblogger founder Brian Clark provides you a step-by-step strategy for creating content that scores links, is highly readable and engaging, and ranks well in search engines.

Descarca eBook-ul de aici

Matthew Stibbe: 30 days to better business writing

Cartea lui Matthew Stibbe este, cum spune englezul, “a gold mine”. 116 pagini de informatie de calitate exceptionala si cu siguranta un must-read.

Wouldn’t it be great if everything you wrote was more interesting, credible and effective? Imagine better website copy, brochures, emails, letters, proposals, blog posts, press releases…

You are already a better writer than you think. This book builds on what you already know with some techniques used by professional writers and some guided practice.

Descarca eBook-ul de aici

PR exemplar de la Books-Express.ro

In urma cu ceva vreme anuntam aparitia pe piata de carte a traducerii unei carti pe care mi-am dorit-o, “Wally Olins – The Brand Handbook (Manual de Branding)”. Discutiile purtate in zona de comentarii concluzionau faptul ca in traduceri se pierde mult din calitatea lucrarilor, si acolo unde este posibil, varianta originala in limba engleza este de preferat.

Cum site-urile anumitor librarii sustineau ca versiunea in engleza exista pe stoc, am facut turul Bucurestiului incercand sa o achizitionez. Evident ca in ciuda a ceea ce afirmau site-urile, cartea nu se afla pe stoc, ca deh, trebuie sa se vanda mai bine asta in romana.

Intr-o zi, resemnat cu gandul ca va trebui sa astept dupa o comanda internationala, primesc un email de la Bogdana de la Books-Express.ro, email ce incepea frumusel cu “Buna Alex” si continua cu “scuze pentru deranj”. Partea de PR exemplar intervine in momentul in care imi era oferita “fara nicio obligatie” o copie a “The Brand Handbook”.

Cum, mie? De ce? Nu am un blog cunoscut (cel putin in blogosfera romaneasca). De ce tocmai “The Brand Handbook”, in engleza? Pentru ca Bogdana a avut rabdarea sa rasfoiasca paginile acestui blog si sa afle ce imi place/doresc!

Wally Olins - The Brand Handbook

Nici in momentul in care mi-a fost inmanata cartea nu mi s-a sugerat macar o data sa scriu un post despre Books-Express, iar acest post se doreste a fi in primul rand o multumire Bogdanei pentru gestul extraordinar si in al doilea rand un exemplu pentru oamenii de PR de cum se poate contrui/intretine, cu bun simt, o relatie cu bloggerii.

Exemple negative sunt suficiente, la Zoso, la Bobby Voicu, si mi-am dorit mult sa arat ca se poate si altfel.

Si ca fapt divers, cartea merita toti banii, si mai mult.

Bookshelf: Chris Guillebeau – 279 Days to Overnight Success

279-days-logo-201x300

“279 Days to Overnight Success” este o carte de 79 de pagini in format PDF, in care autorul – Chris Guillebeau – isi pune experienta sa la dispozitia cititorilor sub forma unui studiu de caz al reusitei personale.

Cartea este tot ce poti dori de la un eBook. Are un design excelent, lectura este usoara si deosebit de interesanta. Cei ce ar trebui sa o citesca sunt cei ce intentioneaza sa urmeze o cariera in online / social media, cu precadere bloggeri, scriitori, artisti, sfaturile continute indrumandu-i prin pasii ce trebuie urmati pentru a crea un proiect de succes.

This is the story of how I created a new career in social media for myself in less than one year. More importantly, the personal story is a case study other writers and artists can use to build a community and create a full-time income in approximately the same amount of time — by doing
exactly what they like to do.

A funny thing happened the other day. I woke up and discovered that I am now a full-time writer. Wow — I’ve become a ProBlogger, without putting ads on my site, praying that an article will get ranked highly on Digg, posting five times a day, or many other conventional blogging strategies.

Cartea poate fi descarcata gratuit de aici, iar daca o cititi, nu uitati sa-i lasati autorului un comentariu cu parerile voastre. Ca orice autor, sunt convins ca le va aprecia, fie ca sunt opinii sau simple mesaje de multumire.

Bookshelf: Wally Olins – Manual de Branding

Aclamat, hulit, controversat, indiferent cum il privesti, Wally Olins este o legenda a branding-ului.

In data de 9 aprilie 2009, la ora 19:00, la libraria Carturesti din strada Arthur Verona 13-15 are loc lansarea cartii “Manual de branding” a lui Wally Olins. Lansarea este formala intrucat cartea se gaseste deja de mai bine de o saptamana in librariile Carturesti.

Wally Olins - Manual de Branding

Return on investment? 112 pagini de cultura si istorie a branding-ului pentru rezonabilul pret de 59,90 RON. Abia astept sa-mi intre in colectie.