Esenta Design-ului de Blog (Prezentare Webstock 2011)

Anul acesta, la o noua invitatie a lui Cristi Manafu, am sustinut o noua prezentare in cadru conferintei Webstock 2011.

Prezentarea a avut titlul Esenta design-ului de Blog si s-a adresat blogger-ilor aspiranti la titlul de problogger, celor ce pornesc in cautarea unui design PRO pentru blogul lor, oferindu-le cateva stafuri despre elementele pe care trebuie sa le ia in considerare la inceput de drum. Mai jos puteti parcurge prezentarea si o puteti si descarca.

Typominima: Noua tema de WordPress gratuita

Daca urmariti acest blog, ati observat deja schimbarea de aspect ce a avut loc in ultimele saptamani. Schimbarea a fost o metoda de a testa intr-un mediu live noua tema pe care ieri am lansat-o prin intermediul Blogsessive: Typominima.

Typominima este o tema de WordPress cu un design minimalist, bazat in principal de utilizarea armonioasa a font-urilor (typography). O puteti vedea in actiune chiar acum cand cititi acest post in browser, sau pe instalarea demo disponibila la adresa: http://typominima.blogsessive.com unde veti gasi mai multe informatii, precum si link-ul de download.

Pentru cei ce doresc sa o personalizeze, o pot face prin intermediul panoului de control care ofera acces la o serie de facilitati de personalizare, limitate astfel incat sa se pastreze aspectul generic curat si elegant al temei:

Panoul de control al Typominima

Spor la blogging intr-un mediu placut cu Typominima!

Let’s Dribbble

Oficial m-am indragostit de conceptul acestui mic si super util site: http://dribbble.com/

Pentru cei ce nu au intrat in contact cu el pana acum, pe scurt, Dribbble este o excelenta modalitate de a primi feedback pe proiectele in lucru de la comunitatea destul de selecta a site-ului – accesul la site este doar prin invitatie de la un membru. Tot ce trebuie sa faci este sa uploadezi o imagine de 400×300 de pixeli (intentia – ca si in cazul Twitter – este de a concentra atentia asupra unui singur element) la care comunitatea va raspunde prin comentarii si voturi tip “Like”. Ai posibilitatea de a uploada 24 de asementea shot-uri lunar, fie noi, fie rebounds (continuari sau update-uri la shot-urile mai vechi).

Intrucat am vazut ca exista o serie de romani activi pe acest site, ma folosesc de acest post pentru a inainta rugamintea unei invitatii din partea aceluia dintre voi care are una intr-un colt prafuit al contului sau de Dribbble. Puteti folosi urmatoarea adresa de mail: alex {arond} qbkl {punct} net.

Va multumesc anticipat si va urez dribling cu talent!

Proiect nou QBKL Media: Telkom Annual Results 2009

WordPress continua sa ma uimeasca, dupa atatia ani. Ieri dimineata, partenerii nostri de la Investoreports ne-au intrebat daca-i putem ajuta cu un proiect de maxima urgenta. Cat de mare era urgenta? Ei bine, astazi dimineata la 7:30 AM trebuia sa fie online. Deadline-ul era extrem de strans, insa fiind o fire competitiva nu am putut refuza. Asadar, proiectul inceput la ora 11:00 AM a fost finalizat la ora 01:00 in noapte. Rezultatul:

Telkom

Un proiect nou pentru o prietenie veche

De Twenty Advertising ma leaga o colaborare si o prietenie de 5 ani, iar invitatia lui Alin Chiriac de a reface site-ul de prezentare al agentiei nu putea primi decat un raspuns afirmativ, luand in considerare ca ultimele 3 versiuni ale site-ului imi apartineau.

Avand in vedere ca ne leaga atat prietenia cat si multe idei comune, noul site Twenty urmeaza reteta QBKL Media, in your face, all you need to know in one place.

Sa fie intr-un ceas bun baieti!

Twenty Advertising

Proiect nou QBKL Media: African Bank Investments Ltd. Interim Results 2009

Partneriatul pe care incheiat recent intre QBKL Media si Investoreports, (Johannesburg, Africa de Sud) s-a concretizat intr-un prim proiect lansat in aceasta dimineata, pentru grupul financiar African Bank Investments Limited, proiect ce consta intr-un mini-site corporate ce face publice rezultatele activitatii grupului la jumatatea anului 2009.

Importanta calitatii comunicarii dintre agentie si client se face remarcata prin timpul de executie al proiectului, de numai 2 zile si jumatate de la primirea brief-urilor pana la publicarea website-ului. Drept dovada, un client educat poate nu numai sa ofere feedback rapid ci si extrem de util.

Ca CMS, WordPress s-a dovedit inca o data a fi o unealta pe care te poti baza.

ABIL Interim Results 2009

Link catre versiunea live