URL scurt si eficient cu noul toolbar Digg

Mult asteptatul toolbar Digg si-a facut aparitia, si pe langa sistemul clasic de votare ne surprinde cu un feature nou, simpatic si extrem de util mai ales in publicarea link-urilor pe Twitter.

Acum ai la dispozitie 2 unelte importante si utile intr-un singur ambalaj, ca la cosmetice. Asta ca sa-ti coafezi putin traficul pe blog.

Vrei sa anunti pe Twitter un post nou pe blog-ul tau, sperand ca in acelasi timp sa atragi si o serie de voturi pe Digg?

Deschide o fereastra noua a browser-ului, copiaza link-ul pe care vrei sa-l trimiti, da-i un paste in bara de adresa, si la inceputul sau adauga http://digg.com/ ca in exemplul de mai jos:

http://digg.com/http://blogsessive.com

Rezultatul va fi un URL scurt de tot ( concret: http://digg.com/u11Uq ) ce va afisa site-ul tau, dar va contine in partea de sus un toolbar Digg ce va afisa o serie de statistici si optiuni in ceea ce priveste pagina accesata, precum in imaginea de mai jos:

Blogsessive prin filtrul Digg
Blogsessive.com trecut prin filtrul Digg

Unealta mi se pare foarte interesanta si utila, dar ramane de vazut daca va avea succes in randul bloggerilor si al microbloggerilor.

Update: Daniel Scocco ridica o serie de semne de intrebare interesante in legatura cu noul DiggBar si frontpage-ul Digg.

via ReadWriteWeb