Webstock 2010 (1) – Impresii si opinii

Prin amabiliatea pe care Cristi Manafu a avut-o de a ma invita, ieri am avut ocazia sa particip la conferinta Webstock 2010. Pentru cei interesati, le recomand sa “scaneze” hashtag-ul conferintei pe Twitter, sigur vor descoperi lucruri interesante si reactii “la cald”.

Din pacate, programul incarcat al zilei nu mi-a permis sa particip decat pana in jurul orei 16:00, asistand la cele 2 sesiuni “largi” si o parte din sesiunea “Communication”. Insotit de Alina Popescu am avut ocazia sa reintalnesc si sa schimb cateva cuvinte cu oameni pe care ii respect si admir foarte mult, cum ar fi Gabriel Udrescu, Alex Negrea si Ciprian Gavriliu.

Am asistat la 3 prezentari excelente de la Marco Kind (CMO, Vodafone Romania), Alexis Bonte (CEO & CO-Founder, eRepublik Labs) si Dragos Manac. Toti 3 stiu foarte bine ce inseamna sa interactionezi si sa implici publicul. M-a impresionat placut prezentarea despre cloud computing a lui Zoli Herczeg (Evanghelist, Microsoft Romania), poate putin prea tehnica pentru o parte dintre persoanele din sala, dar pe mine a reusit sa ma tina conectat.

Prezentarea timida a lui Madalin Vladcu a facut ca lucruri importante si interesante din studiul realizat de Daedalus Millward Brown in retelele sociale sa se piarda datorita lipsei de interactivitate, de unde si reactiile de falsa-surprindere “No shit, Facebook e no. 1?” din sala si de pe Twitterwall. Pacat, dar sunt convins ca va fi o lectie pe care si-o va insusi pentru prezentarile viitoare.

Sesiunea “Communications” a debutat slab, cu o prezentare lenta si dotata cu prea multa incredere in sine din partea reprezentatei sponsorului principal, Lidia Solomon (Director Corporate Communications, Vodafone) urmata de o prezentare pe care o consider un esec total in contextul unei conferinte de social media din parte lui Cornel Cojocaru (Executive Director, Communications Division, BCR). Despre aceste doua prezentari intentionez sa public un post separat in zilele urmatoare intrucat sunt multe lucruri de retinut si invatat din aceste doua “greseli”.

Acesta a fost momentul in care m-am vazut fortat sa ma retrag.

Tin sa mentionez ca organizarea evenimentului a fost de exceptie, Cristian Manafu si al sau Evensys asigurand maximum de calitate participantilor la conferinta, de la program, atitudine, atmosfera pana la “treat-urile” din pauzele conferintei. Daca cineva are dubii in a apela la serviciile Evensys, o singura participare la Webstock l-ar convinge asupra profesionalismului de care acesti oameni dau dovada. Felicitari!

Multumesc inca o data Cristi pentru un eveniment unicat in Romania. Avand in vedere ca sunt la a 3-a participare din tot atatea editii, observ cu usurinta cat creste calitatea de la an la an si nu pot decat sa ma bucur. Observatiile in urma acestei editii au generat o lista de intrebari la care Cristi a confirmat ca va raspunde, iar acest sa-i spunem “interviu” o sa apara in zilele urmatoare, de indata ce Cristi va avea ragazul necesar parcurgerii intrebarilor.

Va invit sa cititi de asemenea 3 articole-reactie la Webstock 2010 (cumva conectate intre ele):